Business Construct

Africa Israel, actionar unic al Cotroceni Park

Africa Israel, actionar unic al Cotroceni Park
29.11.2007, 02:31 51

COMPANIA de dezvoltare imobiliara Africa Israel, controlata de Lev Leviev, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Europa, a cumparat pentru 78,8 milioane de euro participatia de 50% detinuta de fondul
american de investitii New Century Holdings (NCH) in proiectul imobiliar Cotroceni Park din Bucuresti.
In prezent, actionarii firmei Cotroceni Park sunt Cotroceni Investments Limited, cu o participatie de 97,9%, inregistrata in Cipru, si alti actionari persoane juridice, care detin 2%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Cotroceni Park va cuprinde un centru comercial, patru cladiri de birouri si un hotel, intregul proiect urmand a avea o suprafata de peste 200.000 de metri patrati. Antreprenorul general al proiectului este firma Danya Cebus, o alta subsidiara a Africa Israel, lucrarile urmand a dura aproximativ doi ani. Centrul comercial (amplasat pe bulevardul Timisoara din sectorul 6) va avea primul cinematograf 3D din Capitala - IMAX, precum si un patinoar.
Reuven Havar, country managerul Africa Israel, declara in luna august ca firma pe care o conduce vizeaza investitii imobiliare de circa un miliard de euro pentru piata locala.
O alta achizitie importanta realizata de israelieni in acest an a fost preluarea terenului si a activelor de sub fabrica Laromet din Bucuresti, intr-o tranzactie de 77,5 milioane de euro. Pe acest teren cu o suprafata de 15,5 hectare va fi dezvoltat probabil cel mare proiect din Romania al companiei israeliene, care va atrage investitii estimate la circa 500 de milioane de euro.
In luna septembrie compania israeliana a patruns si pe piata spatiilor hoteliere a Capitalei, cumparand patru unitati (Venezia, Opera, Palas si Central), intr-o tranzactie de 18 mil. euro.
Cea mai importanta investitie din afara Bucurestiului a israelienilor este la Arad, unde Africa Israel va construi un centru comercial, in urma unei investitii de 50 de milioane de euro.
Africa Israel este unul dintre cele mai mari grupuri din Israel, cu activitati pe pietele din Statele Unite, Rusia, Cehia, Polonia sau Romania. Presedintele consiliului de administratie al companiei si actionarul majoritar este Lev Leviev, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Europa, inclus in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO