Business Construct

Afacerile bistriţenilor de la M.I.S-Grup au crescut cu 55% în 2022, ajungând la peste 195 mil. lei

Afacerile bistriţenilor de la M.I.S-Grup au crescut cu...

Autor: Laurentiu Cotu

25.04.2023, 16:30 321

M.I.S-Grup, o companie de construcţii din judeţul Bistriţa-Năsăud deţinută de familia Farcaş, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 195,3 mil. lei (39,6 mil. euro), în creştere cu aproximativ 55% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. 

Compania a avut anul trecut un profit net de aproape 14 mil. lei (2,8 mil. euro), mai mult cu 51,5% faţă de anul precedent, când M.I.S-Grup a realizat un câştig net de 9,2 mil. lei (aproximativ 1,9 mil. euro), potrivit datelor publice. 

Constructorul bistriţean a ajuns anul trecut la un număr mediu de 188 de angajaţi. Printre proiectele recente ale companiei se regăsesc sălile polivalente din municipiile Braşov şi Suceava, dar şi lucrări de infrastructură de drumuri judeţene pe DJ 173 şi DJ 173B, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Fondată în anul 1999, compania M.I.S-Grup este o afacere de familie. În centrul ei rămâne seniorul Emil Iugan, se arată pe site-ul companiei. Emil Iugan este tatăl Virginiei Farcaş, unul dintre acţionarii companiei din prezent. Structura actuală a companiei este rezultatul unui proces de reorganizare. La început, M.I.S-Grup a fost un business în industria forestieră, având ca scop valorificarea resurselor locale de lemn. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO