Business Construct

Adama construieste 1.000 de locuinte la Ploiesti

29.11.2007, 02:23 64

COMPANIA de dezvoltare imobiliara Adama, care a anuntat investitii de 1,5 mld. euro pe piata locala, a inceput lucrarile la primul proiect din Ploiesti, Evocasa Orizont, care va cuprinde circa 1.000 de locuinte si va implica investitii de 120 mil. euro.
"Prima etapa a proiectului va cuprinde 118 apartamente si 38 de vile, faza care va fi finalizata in decurs de 24 de luni. Intreg proiectul va fi livrat in decurs de 48 de luni", a declarat Andrada Anuta, PR & production manager al Adama.
Proiectul este derulat pe un teren cu o suprafata de 12 hectare din nordul Ploiestiului, preturile locuintelor pornind de la 84.000 de euro plus TVA, pentru o garsoniera de 75 mp, in timp ce vilele vor avea preturi pornind de la 192.000 de euro plus TVA.
Partenerii Adama pentru acest proiect sunt firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania care, cu aceasta ocazie, si-a deschis primul birou din afara Bucurestiului - la Ploiesti, precum si brokerul de credite imobiliare Rapid Finance, membru al Capital Partners. Ploiestiul este un oras strategic pe harta investitiilor companiei, tinand cont ca Adama mai detine aici doua terenuri pentru dezvoltari ulterioare, prima dintre ele urmand a cuprinde circa 250 de locuinte in apropierea magazinului Kaufland.
In afara de Ploiesti, Adama mai este activa pe piata locala si in orasele Timisoara, Arad, Oradea, Bacau, Iasi, Suceava, Brasov si Bucuresti.
Ploiestiul cunoaste o dezvoltare imobiliara importanta, tinand cont ca mai multi dezvoltatori au inceput proiecte in orasul aflat strategic intre Bucuresti si Brasov, atat pe segmentul rezidential, cat mai ales pe cel comercial.
Potrivit celor mai recente informatii, principalul actionar al Adama este fondul american Tiger Global, care detine 44,4% din companie, in timp ce fondul austriac de investitii Immoeast are o participatie de peste 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO