Business Construct

Achizitie: Plannja schimba strategia pe piata locala

28.08.2008, 11:19 27

Grupul suedez Plannja AB, specializat in productia de profile din tabla de otel, a preluat saptamana trecuta operatiunile distribuitorului autorizat din Romania Plannja Distribution Romania, cu sediul in Racaciuni, langa Bacau.
In urma operatiunii, noua firma, Plannja SRL, urmeaza sa functioneze ca sucursala a companiei din Suedia. Sistemul logistic al companiei implica crearea unei retele de distribuitori independenti, cu exclusivitate pe teritoriul alocat, insa dupa preluarea activitatii locale de distributie strategia se va schimba.
Reteaua de distributie a firmei are acoperire la nivelul intregii tari, Plannja SRL desfasurand activitati de comercializare a tiglei metalice si sistemelor de jgheaburi. Fostul distribuitor autorizat a avut pana in prezent 30 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 3,2 mil. euro, potrivit oficialilor Plannja, parte a producatorului suedez de materiale din otel SSAB. Suedezii au investit de la intrarea pe piata locala peste 3 milioane de euro in dezvoltarea sistemului logistic si in spatii de depozitare.
"Plannja va continua sa investeasca aici si ne asteptam la o crestere substantiala a cifrei de afaceri prin introducerea unor noi categorii de produse, din care unele vor fi produse local, dar si prin acoperirea din ce in ce mai buna a tuturor zonelor", a declarat Stanislaw Tytz, presedintele Plannja Polonia si responsabilul pentru dezvoltarea companiei in Europa Centrala si de Est. Compania va investi circa patru milioane de euro in construirea unei fabrici langa Bacau. Plannja AB, cu afaceri anuale de 160 mil. euro, produce tigla metalica, sisteme de jgheaburi si burlane, panouri si profile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO