Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Horia Braun, CEO, Erste Asset Management: Anul 2020 va fi diferit pentru bursă. Randamentele nu vor mai fi atât de spectaculoase

Horia Braun, CEO Erste AM: Pentru România am putea vedea o creştere mai puternică pentru că acţiunile româneşti încă au o evaluare atractivă comparativ cu restul Europei.

Horia Braun, CEO Erste AM: Pentru România am putea vedea o creştere mai puternică pentru că acţiunile româneşti încă au o evaluare atractivă comparativ cu restul Europei.

Autor: Miruna Diaconu

17.12.2019, 19:15 492

Anul 2019 a fost un an bun din punctul de vedere al performanţei investiţionale, atât pieţele bursiere, cât şi cele de obligaţiuni au avut o evoluţie bună, iar acest lucru s-a putut vedea în performanţele fondurilor administrate de Erste Asset Management.

Horia Braun, director general al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri de investiţii din România, consideră că anul 2020 se va diferenţia de 2019 prin randamente care nu vor mai fi la fel de specta­culoase, atât pe partea de acţiuni, cât şi pe partea de obligaţiuni.

Dar, spune Horia Braun, com­paniile listate la Bucureşti vor avea o evaluare atractivă comparativ cu restul celor din Europa.

„Pentru România am putea vedea o creştere mai puternică pentru că pe de o parte acţiunile româneşti încă au o evaluare atractivă comparativ cu restul Europei. Sunt destul de atractive ac­ţiunile româneşti combinat cu un con­text de reglementare legislativă care să fie măcar stabil şi cu potenţialul de a avea fluxuri noi de investiţii datorită promovării de la piaţă de frontieră la piaţă emergentă“, spune Horia Braun, CEO al administratorului care gestio­nează active nete de circa 6,6 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO