Burse - Fonduri mutuale

Zentiva, afaceri de 110,2 mil. lei în primul trimestru şi un profit operaţional în scădere cu 9%

Zentiva, afaceri de 110,2 mil. lei în primul trimestru...

Autor: Cristina Bellu

12.05.2017, 11:30 150

Producătorul de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), parte a grupului francez Sanofi, a raportat pentru primul trimestru o majorare cu 10% a cifrei de afaceri, la 110,2 mil. lei şi un profit operaţional de 22,6 mil. lei, în scădere cu 9% faţă de perioada similară a anului trecut.

“Scăderea profitului operaţional din primul trimestru s-a datorat în principal creşterii taxei claw-back, mixului de mărfuri şi unui impact favorabil realizat din reversarea unui provision pentru preţ variabil de achiziţie materii prime, ca urmare a renegocierii preţului de achiziţie. ”, specifică raportul trimestrial al companiei.

Valoarea profitului net obţinut de Zentiva în perioada ianuarie-martie a fost de 18,1 mil. lei, faţă de 20,1 mil. lei cât a obţinut în perioada similară a anului trecut.

În primul trimestru al anului, datoriile pe termen lung s-au ridicat la 11,4 mil. lei, la un nivel similar faţă de nivelul primului trimestru al anului trecut, iar totalul capitalurilor proprii a fost de 323,9 mil. lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Acţionarii majoritari ai companiei sunt Venoma Holdings Limited, din Cipru, cu  50,98% din acţiuni şi Zentiva NV, din Olanda, care deţine 23,92%, restul de 25% fiind deţinut de alţi investitori de pe piaţa de capital.

Capitalizarea bursieră a Zentiva este de 975,6 milioane de lei, valoarea de tranzacţionare a unei acţiuni în şedinţa de vineri fiind de 2,35 de lei, în creştere cu 0,43% faţă de şedinţa precedentă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO