Burse - Fonduri mutuale

Warren Buffett s-a abătut de la strategia pe termen lung şi a ieşit la vânzare: Berkshire Hathaway a redus cu 70% poziţia la Activision Blizzard, a lichidat la Marsh McLennan şi a diminuat poziţiile la Chevron Corp şi alte companii. În acelaşi timp, a dezvăluit un pariu pe piaţa imobiliară

Warren Buffett s-a abătut de la strategia pe termen lung...

Autor: Tibi Oprea

17.08.2023, 13:34 8231

Gigantul de investiţii Berkshire Hathaway al legendarului investitor Warren Buffett şi-a redus cu 70% participaţia la Activision Blizzard în al doilea trimestru al anului, pe fondul efortului prelungit al producătorului de jocuri video de a fuziona cu Microsoft Corp. În acelaşi timp, a dezvăluit un pariu pe piaţa imobiliară, scrie Bloomberg.

Berkshire a ieşit, de asemenea, din poziţia pe care o deţinea la brokerul de asigurări Marsh McLennan şi a redus poziţiile la alte companii, inclusiv la Chevron Corp, potrivit unui document publicat luni. Berkshire a raportat noi deţineri în companiile de construcţii de locuinţe D.R. Horton Inc., NVR Inc. şi Lennar Corp.

Conglomeratul a fost un vânzător net de acţiuni în cele trei luni încheiate la 30 iunie, vânzând cu aproximativ 8 miliarde de dolari mai multe acţiuni decât a cumpărat.

Cei mai mari constructori de locuinţe din SUA au înregistrat performanţe mai bune decât rivalii mai mici, cu acţiuni în creştere, iar companiile au întâmpinat un val de cumpărători frustraţi de o lipsă severă de oferte de locuinţe existente. Lennar, D.R. Horton şi NVR au crescut cu peste 30% în acest an

Pe de altă parte, acţiunile Activision Blizzard au crescut cu 19% în acest an, dar acordul propus cu Microsoft a fost supus unui control antitrust, ceea ce a întârziat procesul. După ce Buffett, în vârstă de 92 de ani, a cumpărat acţiunile ca o strategie de arbitraj de fuziune după ce a fost anunţată tranzacţia, de atunci şi-a redus participaţia în companie.

Dezvăluirile recente ale Berkshire legate de portofoliul de acţiuni au arătat o abatere de la strategia sa de lungă durată de a cumpăra acţiuni şi de a le păstra pe termen lung. Berkshire a dezvăluit anul trecut o participaţie la Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., pentru ca în lunile următoare să renunţe în mare parte la această poziţie.

Buffett a declarat că decizia de a reduce participaţia a fost a sa, citând tensiunile geopolitice ca fiind motivaţia din spatele acestei mişcări, chiar dacă a continuat să laude producătorul de cipuri.

„Mă simt mai bine în legătură cu capitalul pe care îl avem desfăşurat în Japonia decât în Taiwan”, a declarat Buffett la întâlnirea anuală a Berkshire din luna mai. „Mi-aş dori să nu fie aşa, dar cred că aceasta este realitatea şi am reevaluat acest lucru în lumina anumitor lucruri care se întâmplau.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO