Burse - Fonduri mutuale

Vrancart Adjud a raportat un profit net de 10,1 mil. lei la 9 luni din 2020, în scădere cu 35% faţă de perioada similară din 2019. Afaceri de 208 mil. lei, minus 7,7%

Vrancart Adjud (simbol bursier VNC), producător de carton ondulat şi hârtie igienică, a încheiat primele nouă luni din 2020 cu un profit net de 10,1 milioane de lei, în scădere cu 34,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, la afaceri de 207,9 milioane de lei, minus 7,7%, potrivit calculelor relizate de ZF pe baza datelor din raportul trimestrial publicat la bursă.

“Profitabilitatea Societăţii în primele nouă luni ale anului 2020 a fost puternic influenţată de criza generată de virusul Covid-19, conducând la efecte negative atât în interiorul societăţii, precum întreruperi temporare ale activităţii, costuri suplimentare cu măsurile de siguranţă a personalului, dificultăţi în aprovizionare şi logistică, cât şi în piaţa acesteia, precum scăderea puternică a cererii pentru unele produse (în special în perioada martie-iunie), evoluţie negativă a preţurilor de vânzare, dificultăţi în privinţa identificării şi contactării de clienţi noi”, se arată în raport.

Veniturile totale s-au situat la 206 milioane de lei, în scădere cu 13,3% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2019, în timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 194,6 milioane de lei, în scădere cu 12%, arată calculele ZF.

Vrancart Adjud este controlată în proporţie de 75% de SIF Banat-Crişana, în timp ce Paval Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, proprietarii Dedeman, are o participaţie de 16,9%, arată datele BVB.

De la începutul anului, acţiunile VNC nu înregistrează nicio dinamică, iar investitorii au tranzacţionat acţiuni de 29,7 milioane de lei. Compania are 164 de milioane de lei capitalizare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.