Burse - Fonduri mutuale

Vrancart acorda actiuni gratuite din profitul anului trecut

05.03.2007, 18:08 31

Producatorul de hartie si carton Vrancart Adjud intentioneaza sa capitalizeze cea mai mare parte a profitului obtinut anul trecut si astfel sa-si majoreze capitalul social cu 5,7 milioane de lei (1,7 milioane de euro).
Din profitul pe 2006 si rezervele constituite in anii anteriori, fiecare actionar inregistrat in registrul actionarilor la data de 23 aprilie ar urma sa primeasca in mod gratuit cate o actiune noua pentru fiecare 10 actiuni detinute.
In urma majorarii, capitalul social al companiei ar ajunge la 63,22 milioane de lei (18,6 milioane de euro).
Compania a ales si anul trecut sa-si capitalizeze profitul, pana in acel moment profitul fiind repartizat actionarilor sub forma de dividende in numerar. Propunerea de majorare a capitalului va fi discutata in cadrul AGA convocata pe data de 5 aprilie.
Vrancart a obtinut anul trecut un profit net de 5,26 milioane de lei (1,5 milioane de euro), din care, cu exceptia sumei constituite drept rezerva legala, restul de 4,94 milioane de lei va fi folosit pentru majorarea capitalului social.
Profitul obtinut de societate in 2006 este cu 11,2% mai mare fata de cel inregistrat in anul precedent. Vrancart a avut in anul trecut afaceri de 64,8 milioane de lei (18,4 milioane de euro), in crestere cu 28%.
Vrancart are o cota de circa 23-25% din piata de hartie igienica, conform propriilor estimari.
Compania activeaza si pe piata cartonului ondulat, unde detine o cota de 12%, propunandu-si pentru acest an majorarea cotei de piata pana la 15%. Societatea este controlata de SIF Banat-Crisana, care detine 74,7% din actiuni.
Titlurile Vrancart sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste actiuni derulandu-se la pretul de 0,122 lei/actiune, in stagnare fata de sedinta precedenta.
La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 20,7 milioane de euro. De la inceputul anului, actiunile Vrancart au castigat circa 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO