Burse - Fonduri mutuale

Vlad Mihai Hristea, numit CEO al furnizorului şi producătorului de telefoane mobile şi gadgeturi iHunt

Vlad Mihai Hristea, numit CEO al furnizorului şi...

Autor: Eduard Ivanovici

31.10.2022, 00:00 175

iHunt Technology Import-Export, furnizor şi producător de telefoane mobile şi gadgeturi, listat la BVB sub simbolul HUNT, a informat piaţa cu privire la decizia consiliului de administraţie prin care Vlad Mihai Hristea a fost numit în funcţia de director general (CEO) al societăţii, în locul lui Cezar Cătălin Stroe, care va rămâne preşedintele CA. Licenţiat în management şi marketing, Hristea Vlad Mihai s-a alăturat iHunt de la înfiinţarea companiei, ocupând până în prezent funcţia de director general adjunct.

Din 1 noiembrie 2022, el va prelua oficial funcţia de director general. La nivel executiv, Cezar Stroe se va concentra pe strategia de dezvoltare a afacerii şi pe managementul relaţiilor cu partenerii chinezi care să asigure relevanţa, consistenţa şi atractivitatea portofoliului de produse iHunt, scrie compania într-un raport de la BVB. Decizia Consiliului de Administraţie va conduce la o mai bună delimitare în repartizarea atribuţiilor şi responsabilităţilor la nivelul managementului de vârf şi va înlesni valorificarea noilor oportunităţi strategice, printre care se numără energia verde, robotica şi integrarea de noi gadgeturi în aplicaţia iHunt Home. 

În prezent, există fabrici care sunt interesate de un parteneriat cu iHunt pentru exploatarea de noi proiecte în domeniile menţionate, se arată în document.  Vineri după-amiaza, acţiunile HUNT se apreciau cu 1%, pe tranzacţii totale de 13.000 de lei. Capitalizarea companiei este de 38,6 milioane de lei, după un declin de peste 50% al acţiunilor de la începutul anului. Principalul acţionar, conform datelor BVB, este Cezar Stroe, cu o participaţie de 51%. iHunt a avut un profit net de 1,9 milioane de lei în S1/2022, cu 30% sub rezultatul de anul trecut. Cifra de afaceri a ajuns la 24 de milioane de lei, în creştere cu 18%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO