Burse - Fonduri mutuale

Virgil Popescu, ministrul român al energiei pentru ZF: Polonezii de la PKN Orlen vor să investească în petrochimia din România. PKN Orlen, cea mai mare companie petrolieră din Polonia, este listată la Bursa de la Varşovia

Virgil Popescu, ministrul român al energiei pentru ZF:...

Autor: Tibi Oprea

02.11.2020, 07:30 254

Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, spune că PKN Orlen (simbol bursier PKN), cea mai mare rafinărie din Polonia şi a opta cea mai mare companie listată la Bursa de la Varşovia, cu o capitalizare de 16,3 mld. zloţi polonezi (3,5 mld. euro), vrea să investească pe piaţa din România în sectorul petrochimiei. „Vor să investească în România, în domeniul petrochimiei, şi le-am spus să vină cu mare drag. E foarte bine dacă vor să vină să investească”, a declarat Virgil Popescu pentru ZF.

Ministrul nu a oferit mai multe detalii pe marginea acestui subiect. Potrivit agendei trimise de biroul de presă al guvernului, la întâlnirea care a avut loc joi dimineaţă a participat şi premierul Ludovic Orban, iar în program nu au fost menţionate temele de discuţie.  PKN Orlen nu are deocamdată activitate în România. Warsaw Voice scria acum două săptămâni că polonezii ar putea încheia un parteneriat cu firma canadiană Northland Power pentru proiecte de parcuri eoliene offshore.

Canadienii au deja experienţă în ceea ce priveşte investiţiile în Europa. PKN Orlen este cea mai mare companie petrolieră din Polonia şi este listată la Bursa de la Varşovia, fiind în top 10 cei mai mari emitenţi. Capitalizarea de 16,3 mld. zloţi polonezi o plasează pe locul opt în acest clasament. Acţiunile PKN înregistrează o scădere de circa 54,6% de la începutul anului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO