Burse - Fonduri mutuale

Vineri, 2 iulie 2021, se încheie oferta de vânzare de acţiuni One. În aproape două săptămâni micii investitori au subscris 353 milioane de lei

One United Properties are un muliplu PER (price earning ratio) cuprins între 15,6x şi 17,1x şi un multiplu P/S (price/sales) între 5,1x şi 5,6x.

One United Properties are un muliplu PER (price earning ratio) cuprins între 15,6x şi 17,1x şi un multiplu P/S (price/sales) între 5,1x şi 5,6x.

Autor: Liviu Popescu

01.07.2021, 09:20 493

♦ Suprasubscriere de 5,4 ori pe tranşa de retail cu alocare pro-rata ♦ În prospect se menţionează că brokerii împreună cu societatea pot realoca dinspre tranşa instituţionalilor spre cea de retail.

Cu doar două zile rămase din oferta de vânzare de acţiuni a dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE), care urmează a fi cel mai mare holding din ringul bursier de la Bucureşti, micii investitori au subscris acţiuni de 353 mil. lei acoperind astfel integral întreaga ofertă de circa 276 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF. 

Chiar dacă aceştia au alocat 40% din acţiunile emise de One United, respectiv 52 milioane de acţiuni, din 22 iunie şi până la închiderea şedinţei de tranzacţionare din 30 iunie, micii investitor au subscris echivalentul a 141 milioane de unităţi. Tranşa cu alocare garantată, cea care are 26 de milioane de acţiuni, s-a epuizat în primele 36 de secunde ale ofertei, în timp ce pe tranşa pro-rata, suprasubscrierea este de 5,4 ori, arată datele ZF. Cu alte cuvinte, pe baza acestor parametri şi fără a lua în calcul o posibilă realocare dinspre tranşa instituţionalilor, acolo unde datele de subscriere încă nu sunt publice, la 1.000 de acţiuni cumpărate un investitor va primi circa 185 de unităţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO