LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/ BRD, SUD & SUD – VEST: TABLA FINANŢĂRILOR 2021. Un ghid pentru IMM-uri în universul programelor cu fonduri europene şi naţionale
Burse - Fonduri mutuale

Victor Gânsac, unul dintre cei doi fondatori ai Safetech Innovations, explică motivele vânzării unor pachete de acţiuni la bursă: Vrem să creştem free-float-ul companiei. Rezultatele din T2 sunt conforme cu tendinţele pozitive din T1 2021

Victor Gânsac şi Paul Rusu, fondatorii companiei Safetech Innovations au explicat joi motivele pentru care au vândut pachete de acţiuni în perioada 2-6 iulie, pe piaţa secundară, motivul fiind intenţia conducerii firmei de a creşte free-float-ul companiei, de la 20% (la momentul listării pe AeRO) până la 25%.

”Acest prag va fi atins, în primul rând, prin operaţiunea de majorare a capitalului social, care este supusă aprobării acţionarilor în Adunarea Generala a Acţionarilor care va avea loc în data de 19 iulie 2021. Restul acţiunilor au fost plasate de fondatori pe piaţa secundară în ultimele săptămâni. Toate tranzacţiile au fost comunicate prin rapoarte curente, conform Regulamentului privind abuzul de piaţă”, se arată într-un comunicat publicat la BVB, semnat de Victor Gânsac.

Clarificările făcute de Safetech Innovations vin în urma unor declaraţii făcute de Marcel Murgoci, Director de tranzacţionare al Estinvest, în cadrul emisiunii DESCHIDEREA DE ASTĂZI. Cum va merge bursa, de joi dimineaţă, realizată de Ziarul Financiar.

Analistul a precizat că vânzarea acţiunilor Safetech Innovations ar putea fi o manifestare a unor investitori de a marca profitul sau de a ieşi de pe această societate.

”Mă gândesc că poate are legătură şi cu rezultatele financiare. Orice tranzacţie în această perioadă ne poate duce la ideea că are legătură cu rezultatele financiare de pe semestrul întâi. Ar putea fi un semnal şi pentru ceilalţi investitori, să se întrebe de ce vor să vândă cei din directoratul societăţii. Şi să fie ca un val, să mai vină alţi investitori să vândă. Şi Slavă Domnului, nu cred că vinde cineva pe pierdere pentru că până acum a evoluat foarte bine societatea de la momentul listării”, a spus Marcel Musgoci.

În replică, conducerea Safetech a subliniat că tranzacţionarea de acţiuni de către insideri, ce are la baza informaţii privilegiate, precum agravarea rezultatelor financiare, este ilegală.

”Prin urmare, conducerea respinge orice speculatie cu privire la faptul ca actiunile vandute de catre cei doi fondatori au legatura cu o presupusa agravare a rezultatelor financiare, asa cum a fost insinuat astazi in presa. Rezultatele T2 2021 ale Safetech Innovations sunt conforme cu tendintele pozitive deja inregistrate in T1 2021. Serviciile de securitate cibernetica continua sa fie din ce in ce mai solicitate si, prin urmare, Safetech Innovations continua sa castige contracte semnificative in Romania, asa cum a fost deja comunicat de catre companie prin rapoartele curente publicate in ultima perioada”, se mai menţionează în comunicat.

În plus, pentru a raspunde intrebărilor primite din partea acţionarilor, conducerea companiei a declarat că cei doi fondatori nu au plasat ordine la închiderea şedinţei din 07.07.2021.

 Potrivit calculelor ZF, Victor Gânsac, CEO-ul SafeTech Innovations, şi Paul Rusu, CFO, au vândut  acţiuni de 390.000 lei în perioada 2-6 iulie. În total, cei doi directori au cedat 5.251 de acţiuni, reprezentând 0,17% din totalul acţiunilor companiei.

SafeTech Innovations are 196 mil. lei capitalizare, iar Victor Gânsac şi Paul Rusu deţin fiecare o participaţie de 40%, restul de 20% fiind free float.

Compania s-a listat la Bursa de la Bucureşti pe 1 februarie, preţul la care s-a încheiat plasamentul privat fiind de 4 de lei pe acţiune.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.