Burse - Fonduri mutuale

Vanzarea Ceramica Iasi a facut zece salariati milionari in lei

26.06.2007, 18:14 118

Zece salariati ai producatorului de placi ceramice Ceramica Iasi (CERE) au castigat peste 1 milion de lei (300.000 de euro) din vanzarea pachetelor de actiuni detinute in cadrul companiei, in cadrul unei oferte private derulata vineri, potrivit raportarilor venite ieri pe bursa RASDAQ.
Alti 10 angajati ai Ceramica au incasat pentru participatiile detinute intre 500.000 de lei si 1 milion de lei. Ei vor intra in posesia banilor astazi, cand se va realiza decontarea tranzactiilor de vineri.
Reprezentantii Ceramica nu au fost disponibili ieri pentru comentarii.
Pachetele vandute de cei peste 25 de salariati care au fost ieri raportati pe RASDAQ reprezinta aproximativ 32% din capitalul social al companiei, iar suma totala incasata de acestia se ridica la aproximativ 33,5 milioane de lei (10,6 milioane de euro). Intermediarul tranzactiei a fost societatea de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment.
Salariatii au vandut un pachet de 65% din actiunile Ceramica Iasi, prin intermediul unor tranzactii desfasurate in afara pietei bursiere, la un pret de 6,58 lei/actiune, cu 40% mai mic decat cotatia din piata a titlurilor. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 22 de milioane de euro, cumparatorul fiind fondul de investitii american Advent, potrivit unor surse apropiate tranzactiei, citate de Mediafax. Noul actionar majoritar al Ceramica ar putea fi cunoscut oficial astazi. Acesta va fi obligat sa deruleze o oferta publica de preluare pentru restul de 35% din actiuni.
Cele mai mari sume de bani de pe urma tranzactiei de vineri au fost incasate de Corneliu Lucaci, fostul director general al companiei, si Aurel Tarciniu, actualul director general, cu peste 6,5 mil. lei (peste 2 mil. euro). Cei doi detineau cate un pachet de 6% din actiuni.
Elena Pruteanu, directorul de marketing al companiei, a incasat, de asemenea, peste 3,8 milioane de lei (1,2 milioane de euro), pentru circa 3,8% din companie. Romeo Vranceanu, un alt angajat al Ceramica, a incasat 2,09 milioane de lei (0,65 milioane de euro) pentru actiunile detinute, iar Luca Nitisor si-a rotunjit veniturile cu 1,5 mil. lei (0,46 mil. euro).
Printre actionarii Ceramica Iasi se numarau si primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, precum si subprefectul de Iasi, Vasile Etcu, potrivit informatiilor aparute in cotidianul local Ieseanul.
Actiunile Ceramica au oscilat in ultima luna pe Bursa in jurul a 11 lei/actiune, dupa ce crescusera de peste 2,5 ori de la inceputul anului, pe fondul stirilor privind intentia salariatilor de a vinde compania. Printre cei care au profitat de cresterea actiunilor se numara Ana Bocan, contabila in cadrul companiei, care a ales sa vanda in piata un pachet de circa 1% din actiuni, pentru care a incasat circa 1,72 mil. lei (520.000 de euro).
Actiunile Ceramica au inchis sedinta de ieri la pretul de 10,4 lei/actiune, in scadere cu 1,9% fata de sedinta precedenta, dupa ce deschisesera sedinta de tranzactionare cu o scadere de peste 5%. Capitalizarea companiei este de circa 53 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO