Burse - Fonduri mutuale

Uztel Ploieşti vrea să revină pe profit cu un câştig de 7,2 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

27.04.2011, 23:35 117

Producătorul de echipamente petroliere Uztel Ploieşti (UZT),care a intrat în insolvenţă în luna septembrie a anului trecut lacererea conducerii companiei, şi-a propus pentru acest an să revinăpe profit cu un câştig net de 7,2 milioane de lei, după ce în 2010pierderile companiei s-au cifrat la 17,6 milioane de lei. Totodată,Uztel estimează că cifra de afaceri va urca anul acesta cu 44%,până la 67,5 milioane de lei, în condiţiile în care în ultimii doiani afacerile companiei s-au redus cu 60%.

Uztel a cerut singură intrarea în insolvenţă motivând că afost puternic lovită de criza economică şi că nu se întrevădsoluţii clare pentru stabilizarea situaţiei companiei. Uztel estecontrolată de Asociaţia Uztel Ploieşti, care deţine 83,8% dinacţiuni. Titlurile Uztel Ploieşti sunt suspendate de latranzacţionare din luna august a anului trecut, când compania aanunţat intrarea în insolvenţă. Ultima tranzacţie cu acţiuni Uztels-a derulat la un preţ de 2,25 lei/unitate, nivel la carecapitalizarea companiei este de circa 3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO