Burse - Fonduri mutuale

Un pachet de 2,37% din SIF Oltenia şi-a schimbat proprietarul pe bursă pentru 26,8 milioane de lei

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Ioana Tudor

04.07.2014, 00:00 237

Un pachet de peste 13,7 milioane de acţiuni SIF Oltenia (SIF5), reprezentând 2,37% din capitalul social al societăţii, a fost transferat ieri pe bursă printr-o tranzacţie specială (deal - n.red.) de 26,8 milioane lei (6,1 mil. euro).

Acţiunile au fost vâdute la preţul de 1,95 lei/titlu, cu 2,09% peste preţul cu care se tranzacţionau titlurile companiei ieri după-amiază. La finele lunii iulie acţionarii SIF-ului urmează să discute din nou propunerile înaintate de administratori privind distribuirea de dividende din profitul obţinut anul trecut de societate, în valoare de 130 mil. lei.

SIF 5 a subscris la oferta Electrica, care a intrat la tranzacţionare pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra (prin GDR-uri) astăzi, şi i-au fost alocate acţiuni de 18,7 milioane lei în cadrul ofertei publice iniţiale a furnizorului de electricitate. Acţiunile SIF Oltenia au crescut cu 3,78% în ultima săptămână după o scădere de 2,6% de la începutul anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO