Burse - Fonduri mutuale

Un fond de investitii londonez vrea actiuni SSIF Broker de peste 10 mil. euro

07.09.2007, 10:37 21

Societatea de intermedieri financiare SSIF Broker Cluj a primit saptamana aceasta o propunere de cumparare de actiuni din partea unui fond de investitii londonez, in valoare de peste 10 milioane de euro, a declarat astazi Petru Prunea, presedintele companiei.

"Este vorba de un fond de investitii de portofoliu cu sediul la Londra", a declarat Prunea, fara sa precizeze numele investitorilor.

El a mai spus ca ar fi bine daca britanicii ar intra in actionariatul companiei dar a precizat ca o decizie in acest sens va fi luata in sedinta Consiliului de Administratie din data de 19 septembrie.

Prunea a mai spus ca investitorii londonezi nu intentioneaza sa cumpere actiuni de pe piata de capital.

"In acest moment, singurul mod pe care-l vad ca acest fond sa intre in actionariatul Broker Cluj ar fi sa facem o majorare de capital prin care sa fixam un pret de emisiune neatractiv pentru actionarii actuali, astfel incat fondul britanic sa aiba acces", a mentionat Prunea.

Conform statutului societatii SSIF Broker Cluj, niciun actionar nu poate detine individual sau concertat mai mult de 10% din companie.

SSIF Broker Cluj este listat la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti si are un capital social de 58 de milioane de lei (17,5 milioane de euro), divizat in 116.518.596 actiuni. In aceasta dimineata, titlurile companiei erau tranzactionate la 2,95 lei/actiune, in crestere cu 1,72%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO