Burse - Fonduri mutuale

Un acţionar al Amonil cere chemarea în instanţă a administratorilor, pe care îi acuză de daune

Autor: Carol Dan

03.10.2011, 11:26 253

Firma Salink, acţionar minoritar al Amonil Slobozia (AMO), propune AGA alegerea unui nou Consiliu de Administraţie şi acţionarea în instanţă a administratorilor combinatului chimic, pe care îi acuză de daune aduse societăţii prin încheierea unui contract cu grupul InterAgro, deţinut de Ioan Niculae.

Propunerile vor fi supuse aprobării AGA programată pentru 18 octombrie, se arată într-un raport al Amonil transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Salink, care are o participaţie de 13,54% din capitalul Amonil, acuză pe membrii Consiliului de Administraţie că au produs pagube combinatului, prin încheierea unui contract cu grupul InterAgro vizând achiziţionarea a două grupuri de producţie a energiei în cogenerare.

La sfârşitul lunii august acţionarii Amonil au aprobat schimbarea obiectului principal de activitate din producător de îngrăşăminte în producător de energie electrică, după ce compania a pierdut încă din 2009 principalele active de producţie în favoarea firmei Chemgas Holding Corporation.

Salink apreciază că Amonil a fost prejudiciat prin încheierea acestei convenţii, se mai arată în raport.

Potrivit celor mai recente date disponibile, mai mulţi acţionari cumulează 36,03% din capitalul Amonil, în timp ce firmele Zalois şi Jovline, ambele înregistrate în insulele Belize, deţin 32,19%, respectiv 18,22% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO