Burse - Fonduri mutuale

Ultimul SIF care îşi schimbă numele: SIF Muntenia va deveni Bedrock Investment Group

Ultimul SIF care îşi schimbă numele: SIF Muntenia va...

Autor: Eduard Ivanovici

21.06.2023, 15:41 690

SIF Muntenia (SIF4) a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti decizia acţionarilor prin care a fost aprobată schimbarea denumirii companiei din „Societatea de Investiţii Financiare Muntenia SA” în „Bedrock Investment Group SA”.

Hotărârea vine la numai o zi după ce SIF Oltenia (SIF5) a primit undă verde din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a-şi schimba numele în Infinity Capital Investments, ca urmare a unei decizii a acţionarilor din luna aprilie.

Anterior, SIF Banat-Crişana a devenit Lion Capital (LION), SIF Moldova s-a transformat în Evergent Investments (EVER), iar SIF Transilvania şi-a schimbat denumirea în Transilvania Investments Alliance (TRANSI). SIF Muntenia este astfel a cincea şi ultima societate de investiţii financiare de pe piaţa locală care trece printr-un proces de rebranding.

Miercuri, acţionarii SIF Muntenia au aprobat inclusiv reducerea capitalului social subscris al companiei de la 78,5 milioane de lei la 76,1 milioane prin anularea unui număr de 23,5 milioane de acţiuni proprii dobândite în urma derulării unei oferte publice de răscumpărare din iulie 2022. Noul capital va fi împărţit în 761,1 milioane de acţiuni nominative cu o valoare de 0,1 lei fiecare.

Acţiunile SIF4 afişează dinamici de plus 8,8% anul acesta şi minus 2,6% în ultimele 12 luni, pe rulaje de patru milioane de lei, respectiv 73,2 milioane. În aceleaşi perioade, BET-FI – indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea – se tranzacţionează în scădere cu 1,9%, respectiv 2,4%. BET-FI este singurul indice de la BVB care afişează o evoluţie negativă de la începutul anului încoace.

SIF Muntenia afişează o valoare de piaţă de un miliard de lei şi este deţinută în proporţie de 18% de Lion Capital. În T1/2023, compania a raportat un profit net de 21,4 milioane de lei, de la o pierdere de 53,7 milioane de lei anul trecut. Activele de la 31 martie 2023 erau de 1,9 miliarde de lei, minus 0,8% faţă de finele lui 2022, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO