Burse - Fonduri mutuale

Turism Băile Felix şi-a majorat cu 11% afacerile anul trecut

Turism Băile Felix şi-a majorat cu 11% afacerile anul...

Autor: Dan Grigore Ivan

19.04.2016, 18:24 466

Turism Băile Felix (TUFE), companie ce administrează un complex turistic din staţiunea balneară Băile Felix de lângă Oradea, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 55 milioane de lei, în creştere cu 11% faţă de anul precedent. Profitul net raportat în 2015 a fost de 4,5 milioane de lei, o creştere de 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Veniturile din exploatare au fost cu peste 10% mai mari decat cele din anul precedent. O parte importantă a acestui avans a fost susţinută de către veniturile provenite din serviciile de alimentaţie publică, potrivit raportului anual publicat de companie. Societatea a încasat 22 milioane de lei din această activitate, reprezenând o pondere de 39,77% din veniturile totale, cu 5 milioane mai mult faţă de 2014.

Veniturile din serviciile de cazare reprezintă 30% din veniturile totale, echivalentul a 16,8 milioane de lei, în timp ce veniturile din tratament reprezintă de 9,95%, echivalentul a 5,5 milioane de lei, iar cele din agrement 12,5%, echivalentul a 6,9 milioane  de lei.

Potrivit aceluiaşi raport, societatea a realizat investiţii în valoare de 4,4 milioane de lei anul trecut, majoritatea reprezentând lucrări de renovare din cadrul complexului.

Compania administrează cinci hoteluri clasate cu două şi patru stele, două ştranduri şi centre de wellness & spa. Recent, acţionarii companiei au aprobat distribuţia 75% din profitul net de 4,2 milioane de lei sub formă de dividende, această rată de distribuţie fiind propusă de SIF Transilvania, acţionarul majoritar al companiei cu 63% din capital.

De la începutul acestui an, preţul acţiunilor companiei a scăzut cu 4,41%, preţul unui titlu TUFE fiind tranzacţionat astăzi cu 0,2050 lei..

Conform datelor furnizate de către Bursa de Valori Bucureşti, acţionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania, cu o deţinere de 63,2%, urmat de către SIF Oltenia cu 16,97%, restul acţiunilor fiind deţinute de către alţi investitori de pe piaţa de capital locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO