Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica, producător de motoare, a bătut în august la lichiditate companii precum MedLife sau Digi

Turbomecanica, producător de motoare, a bătut în...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2017, 00:07 2573

Turbomecanica (TBM), unic producător de motoare cu turbină de gaze, s-a poziţionat în luna august pe locul 12 în topul celor mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, cu un rulaj de 9,6 mil. lei.

Compania a depăşit luna trecută în funcţie de rulaj companii din indicele de referinţă BET precum MedLife (8,5 mil. lei) şi Digi (7,6 mil. lei).  Acţiunile TBM au urcat cu 46% în luna august. „Creşterea preţului şi implicit a valorii tranzacţionate s-a datorat rezultatelor financiare afişate de către emitent pentru primul semestru din 2017“, explică Marcel Murgoci, director operaţiuni din cadrul companiei de brokeraj Estinvest. Contractele încheiate de emitent (de­ja anunţate de către acesta) ar putea aduce societăţii ve­ni-turi consistente ( după cum a declarat emitentul ), cu impli­caţii pozitive în situaţia financiară a societăţii, adaugă el.

Preţul unei acţiuni s-a plafonat din 23 august încoace la circa 0,3 lei, iar Murgoci spune că investitorii aşteaptă urmă­toarele raportări pentru a evalua situaţia financiară viitoare a emitentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO