Burse - Fonduri mutuale

Transgaz este descalificat din licitaţia pentru achiziţionarea operatorului reţelei de gaze din Grecia într-o tranzacţie de 400 milioane de euro

Transgaz este descalificat din licitaţia pentru...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2017, 00:05 1347

►Informaţia a apărut în cotidianul elen Kathimerini, fără traducere în engleză ►Transgaz nu a răspuns la solicitarea ZF până la închiderea ediţiei ►Şi alte consorţii au fost descalificate din cauza aceluiaşi motiv-încălcarea unei legislaţii europene.

Consorţiul format din Transgaz şi GRTgas, parte a gigantului energetic francez Engie, a fost descalificat din competiţia pentru achiziţionarea pache­tului de 66% al DESFA, ope­ratorul naţional al sistemului de trans­port al gazelor naturale din Grecia, pe motiv că oferta depusă ar încălca o directivă europeană în materie de energie, scrie cotidianul elen Ka­thimerini.

„Consultanţii angajaţi pentru privatizarea DESFA au respins oferta depusă de consorţiul Transgaz-GRTgas pe motiv că s-ar încălca legislaţia europeană în materie de energie. Cele două companii sunt operatori certificaţi ai reţelelor de gaze naturale, dar şi proprietari, ceea ce ar contraveni legislaţiei europene“, scrie publicaţia Kathimerini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO