Burse - Fonduri mutuale

Trei din patru combinate închise de Mechel în urma viscolului şi-au reluat producţia

Trei din patru combinate închise de Mechel în urma viscolului şi-au reluat producţia

Autor: Adrian Cojocar

22.02.2012, 17:41 283

Grupul rus Mechel, al doilea jucător pe piaţa siderurgică din România, a anunţat astăzi că a reluat producţia la Ductil Steel Buzău, Mechel Câmpia Turzii (INSI) şi la oţelăria Ductil Steel Oţelu Roşu care au fost oprite temporar din cauza imposibilităţii aprovizionării cu materii prime ca urmare a condiţiilor meteorologice extreme din săptămânile anterioare.

"Trei din cele patru întreprinderi a căror activitate a fost sistată temporar săptămâna trecută funcţionează în regim normal. Reluarea activităţii întreprinderii Mechel Targovişte este planificată pentru data de 27 februarie. Sistarea temporară care a avut loc nu va afecta volumul de producţie a produselor finite planificat pentru anul în curs", spun reprezentanţii Mechel.

Grupul deţine în România afaceri în domeniul siderurgic şi metalurgic cu o cifră de afaceri cumulată de circa un miliard de euro, potrivit estimărilor ZF.

Numai Mechel Târgovişte (COS) a avut anul trecut o cifră de afaceri de 252,8 mil. euro, cu 29% peste nivelul din 2010.

Laminorul Brăila, ultima achiziţie a grupului rus, a avut în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de circa 184,5 mil. euro în timp ce Ductil Steel Buzău şi Mechel Câmpia Turzii au avut anul trecut afaceri cumulate de aproximativ 400 mil. euro. Acestea din urmă nu şi-au publicat până în prezent rezultatele preliminare pe anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO