Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile cu acţiuni Cemacon continuă: Andrei Cionca a vândut 92.000 de titluri CEON

Tranzacţiile cu acţiuni Cemacon continuă: Andrei...

Autor: Dan Grigore Ivan

08.06.2017, 00:00 542

Andrei Cionca a vândut în data de 6 iunie un pachet de 92.000 de acţiuni Cemacon Cluj, producător de cărămidă, la un preţ mediu per acţiune de 0,56 lei, echivalentul unei tranzacţii totale de 51.520 lei.

Capitalizarea bursieră a Cemacon (CEON) a ajuns la 63,8 milioane lei (14 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au tranzacţionat acţiuni ale producătorului de cărămidă în valoare de 18,9 milioane lei, ce au condus la o apreciere de 70% a valorii de piaţă. Recent, în acţionariatul companiei de cărămidă a intrat retailerul local de bricolaj Dedeman, după ce fondul de investiţii finlandez KJK Fund II a înstrăinat o participaţie de 27,89%.

În prezent, fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, deţin în jur de o treime din capitalul social al producătorului de cărămidă. În luna mai, Cemacon s-a plasat pe locul al doilea în topul celor mai mari creşteri de pe segmentul principal de la Bucureşti.

Valoarea de piaţă a Cemacon a crescut în această perioadă cu 38%. Înainte de intrarea familiei Pavăl în acţionariatul Cemacon, compania a vândut către Dedeman două terenuri în Zalău cu o suprafaţă totală de 2,5 hectare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO