Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Cemacon Cluj-Napoca devin „beton“ după ce Dedeman şi-a majorat participaţia la 32,7%

Acţiunile Cemacon Cluj-Napoca devin „beton“ după ce...

Autor: Liviu Popescu

30.05.2017, 00:06 770

SIF Muntenia şi-a lichidat deţinerea de 3,7% la Cemacon. Ieri au fost cele mai multe tranzacţii din februarie încoace şi s-au realizat schimburi cât 10% din acţiunile disponibile la liber.

Acţiunile producătorului de cără­mizi Cemacon Cluj-Napoca (CEON) au ajuns ieri la maximul istoric de 0,58 de lei, evoluţie care s-a conturat puternic de când Dedeman a mai achiziţionat un pachet de 3% din companie. Chiar dacă achiziţia Dedeman a avut loc pe 22 mai, acţiunile companiei sunt şi în prezent pe un trend pozitiv, semn că pot urma noi achiziţii sau că investitorii se po­ziţionează pentru un demers de acest fel. Acţiunile CEON au urcat ieri cu 6% pe cel mai ridicat rulaj de pe piaţa regs din decembrie anul trecut, de 280.000 lei. Dedeman a anunţat săptămâna tre­cută că a cumpărat un pachet de 4,2 mi­lioane de acţiuni CEON prin inter­me­diul PIF Industrial (fosta Dedeman Ca­mioane), iar preţul unei acţiuni a închis atunci cu plus 7,6%. De la şedinţa an­terioară anunţului şi până ieri după-amiază acţiunile CEON afişau un plus de 38%. Potrivit unei surse din piaţa de capital, SIF Muntenia şi-a lichidat deţinerea de 3,71% de la Cemacon, iar cum­părătorul ar fi Dedeman. În ra­portul trimestrial se arată că SIF Mun­tenia avea o deţinere de 4,23 milioane de acţiuni CEON, exact numărul de acţiuni care a fost preluat de fraţii Pavăl, antreprenorii din spatele Dedeman. Cel mai probabil informaţia va fi publicată în raportul semestrial al SIF-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO