Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţii negociate de 16 mil. lei cu acţiunile „energetice“

Tranzacţii negociate de 16 mil. lei cu acţiunile...

Autor: Roxana Pricop

08.07.2015, 00:05 490

Acţiunile producătorului de gaze Romgaz (simbol bursier SNG), cele ale transportatorului Transelectrica (TEL) şi cele ale grupului de distribuţie Electrica (EL) au făcut obiectul unor tran­zacţii negociate de tip „Deal“ în valoare cumulată de aproape 16 milioane de lei (3,6 mil. euro) în şedinţa de ieri, 7 iulie.

Investitorii au transferat ieri un pa­chet de 324.000 de acţiuni SNG prin două tran­zacţii de tip „Deal“ în valoare cumulată de 10,85 milioane de lei. Preţul mediu al tranzacţiilor a fost de 33,5 lei/titlu, în uşoară scădere faţă de referinţa anterioară.

Acţiunile Transelectrica au făcut obiectul unei tranzacţii de tip „Deal“ prin care s-au transferat 100.000 de acţiuni în valoare totală 2,6 mil. lei. Preţul transferului a fost de 26,25 lei/titlu, în creştere cu 1%. Investitorii au mai încheiat un „Deal“ de 2,5 milioane de lei cu 200.000 de acţiuni Electrica.

Tranzacţiile „Deal“ cu acţiunile celor trei companii din sectorul ene­rgetic, toate trei cu acţionar majoritar statul român, au asigurat mai bine de o treime din întreg rulajul cu acţiuni din ziua de ieri.

Indicele BET-NG, al companiilor din sectorul energetic, a stagnat în şe­dinţa de ieri. Indicele are o scădere de aproape 3% în ultima lună, similară cu cea a indicelui BET, prin­ci­pala referinţa a bursei de la Bucureşti. Cea mai bună performanţă din indicele BET-NG a fost înregistrată de titlurile Electrica, care au avansat cu 5% în ultima lună. De la începutul anului, titlurile Electrica au crescut cu 9%, faţă de un avans de 2% al indicelui BET şi de o scădere de 3,6% a indicelui BET-NG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO