Burse - Fonduri mutuale

Tranzactii mari pe Broker inainte de data de inregistrare

22.08.2007, 18:06 13

Actiunile societatii de brokeraj Broker Cluj (BRK) se tranzactioneaza astazi fara limita procentuala de 15%, nefiind incluse in indicii BET si BET-C, dupa trecerea datei pana la care investitorii puteau cumpara actiuni pentru a participa la majorarea de capital derulata de companie.
Ieri, titlurile Broker Cluj au fost cele mai tranzactionate din piata, cu un rulaj de peste 2,4 milioane de euro, prin care s-a transferat circa 1,6% din capitalul social al companiei. Numarul tranzactiilor cu titluri Broker a depasit nivelul record de 1.000. Pretul actiunilor a urcat cu 0,24% pana in finalul sedintei, inchizand la 4,22 lei/actiune.
In aceste conditii, pretul teoretic la care ar trebui sa se tranzactioneze astazi titlurile Broker este de circa 2,84 lei/actiune, in conditiile in care cine a cumparat ieri 100 de actiuni Broker va primi 43 de actiuni gratuite si va putea subscrie inca 20 de actiuni la un pret de 0,75 lei/actiune.
Perioada de subscriere pentru majorarea de capital cu aporturi in numerar incepe luni, 28 august, si se incheie pe 27 septembrie. Broker isi propune sa atraga astfel circa 5,37 mil. euro de la investitori, bani care vor fi utilizati pentru noi investitii pe piata de capital, dar si pentru construirea unui sediu in Bucuresti si a altor sucursale in tara.
Broker Cluj a finalizat recent fuziunea cu o alta societate de brokeraj, Investco, majorandu-sI capitalul social la 58 mil. lei (17,9 mil. euro). Actionariatul companiei este foarte fragmentat, niciun actionar neavand dreptul de a detine mai mult de 10% din actiuni, conform statutului.
Broker Cluj a raportat pe primele sapte luni un profit brut de 9,5 mil. euro (31,38 mil. lei), peste cel pe care societatea si-l propusese ca tinta pe intreg anul. Compania avea la finele lunii iulie disponibilitati de 60,6 mil. lei (18,9 mil. euro) si un portofoliu de titluri cotate evaluat la 71,1 mil. lei (22,2 mil. euro). Capitalizarea companiei este de 150 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO