Burse - Fonduri mutuale

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a încheiat primul trimestru cu un profit net consolidat de 154 milioane lei, în scădere cu 23%, şi venituri din exploatare de 456 milioane lei, în minus cu 11%

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a încheiat...

Autor: Roxana Rosu

14.05.2021, 09:21 176

Transgaz (simbol bursier TGN), operatorul tehnic care asigură transportul a 90% din gazele naturale consumate în România, a încheiat primul trimestru cu un profit net consolidat de 154 milioane lei, în scădere cu 23% faţă de perioada similară din 2020, şi venituri din exploatare de 456 milioane lei, în minus cu 11%, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Companiile consolidate din grup sunt Transgaz, societatea-mamă, Eurotrangaz şi Vestmoldtransgaz din Republica Moldova, deţinută de Eurotrangaz.

La nivel individual, Trangaz a raportat un profit net de 157 milioane lei, în scădere cu 22%, şi venituri din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12 de 455 milioane lei, în scădere cu 11%.

Compania a transportat în T1 un volum de gaze mai mare cu 8%, ceea ce a avut un impact pozitiv de 6 milioane lei în totalul venturilor, dar a fost contrabalansat de scăderea  tarifelor de transport.

Transgaz are 3,4 miliarde de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile TGN înregistrează un avans de 2,4%, pe fondul unui rulaj de 81 milioane de lei, arată datele BVB.

Compania este controlată în proporţie de 58,5% de statul român prin Secretariatul General al Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO