Burse - Fonduri mutuale

Transport Trade Services a demarat un program de construcţie de barje. Primul contract, patru barje cu o investiţie estimată la 5 mil. euro

Transport Trade Services a demarat un program de...

Autor: Tibi Oprea

05.04.2023, 18:26 975

Transportatorul fluvial Transport Trade Services (simbol bursier TTS) a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că CNFR Navrom SA, principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul grupului, a demarat un program de construcţie barje tip EUROPA 2, primul contract vizând construcţia a patru barje cu o capacitate cumulată de 6.800 de tone, investiţie cu o valoare estimată de 5 mil. euro calculată în preţuri curente.

Perioada estimată pentru livrarea barjelor este octombrie 2023-ianuarie 2024. Finanţarea este asigurată de către CNFR Navrom din resurse proprii, respectiv din rezultatul curent al activităţii. Valoarea investiţiilor bugetate de CNFR Navrom pentru anul 2023 este 18,8 mil euro.

Barjele EUROPA 2 contractate sunt dotate cu seturi de capace de aluminiu şi au dimensiuni de 77 m lungime şi 11 m lăţime, ceea ce le conferă o mare flexibilitate în exploatare putând transporta orice tip de marfă vrac solid – produse agricole, materii prime minerale, produse chimice, precum şi echipamente agabaritice. Gradul optim de încărcare este de 1.700 tone la un pescaj de 2,8 m.

„Programul de construcţie barje EUROPA 2 se înscrie în procesul de modernizare a flotei nepropulsate care va continua şi în anii următori. Această investiţie va conduce la creşterea eficienţei în exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare în rezultatele operaţionale consolidate ale Grupului TTS”, notează transportatorul într-un raport la bursă.

TTS a încheiat anul 2022 cu un rezultat net la nivel de grup de 178,1 milioane de lei în 2022, în urcare cu 167,7% faţă de profitul anului precedent, la o cifră de afaceri de 934,4 milioane de lei, plus 56%, conform datelor din raportul financiar anual preliminar.

TTS are 765 mil. lei capitalizare, după ce acţiunile s-au apreciat cu 15% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 23,5 mil. lei. În ultimul an, acţiunile TTS au un plus de 32,7%, pe un rulaj de 74 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO