Burse - Fonduri mutuale

Transport Trade Services a anunţat începerea procesului de integrare a operaţiunilor Decirom, operator portuar cumpărat cu 22 mil. euro. Compania pregăteşte investiţii de 10 mil. euro

Transport Trade Services a anunţat începerea procesului...

Autor: Eduard Ivanovici

14.07.2023, 11:28 364

Transportatorul fluvial de mărfuri Transport Trade Services (TTS) a informat piaţa de capital cu privire la startul procesului de integrare a operaţiunilor Decirom în cadrul grupului, reiese dintr-un raport publicat la Bursă.

Integrarea terminalului are loc „pe baza aceloraşi principii pe care le-am aplicat în cazul tuturor societăţilor din grup: autonomie comercială şi coordonare la nivel operativ, scopul nostru fiind maximizarea flexibilităţii operaţionale a grupului”, scriu reprezentanţii TTS.

Între timp, compania va demara investiţii de 10 milioane de euro în continuarea programului de investiţii început de Decirom în 2022, având ca ţintă creşterea vitezei de operare a terminalului începând cu 2024.

Achiziţia în valoare de 22 de milioane de euro a Decirom „reprezintă un aport  foarte important la dezvoltarea segmentului de operare portuară al afacerilor grupului TTS şi va consolida poziţia noastră de principal furnizor de servicii logistice integrate pe Dunăre pentru minerale, produse agricole şi chimice”.

Acţiunile TTS înregistrează a doua cea mai bună dinamică din componenţa indicelui BET în 2023, respectiv un avans de 47% pe tranzacţii de 56,1 milioane de lei, la o capitalizare de un miliard de lei.

Compania a raportat un profit de 89,1 milioane de lei în primele trei luni ale anului, plus 632,6% faţă de T1/2022. Afacerile au urcat cu 89,5% la 306,5 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO