Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Constructii are discutii preliminare cu Impact pentru proiectul de 400 mil. euro de la Cluj

14.07.2008, 18:23 15

Transilvania Constructii din Cluj (COTR), compania de constructii nou promovata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, s-ar putea alatura Impact Bucuresti (IMP) nu numai pe Bursa, ci si ca partener pentru constructia unei parti din proiectul de dezvoltare a cartierului Dealul Lomb din Cluj.
Proiectul a fost estimat de Impact la 400 mil. euro si se intinde pe o suprafata de peste 200 de hectare.
"Am avut niste discutii preliminare, daca suntem disponibili si daca avem capacitatea. Ei oricum sunt acum in faza de obtinere a proiectelor. Cand va fi oportun, se va discuta direct", spune Horea Ionel Birlea, directorul general al Transilvania Constructii.
El mai spune ca firma pe care o conduce este lider pe segmentul de constructii civile din Cluj si ocupa locul doi in functie de cifra de afaceri, dupa constructorul ACI Cluj.
Impact a castigat anul trecut licitatia cu municipalitatea orasului pentru realizarea unui cartier de locuinte in zona Dealul Lomb, la acest proiect Primaria urmand sa contribuie prin asociere cu terenul situat in nordul orasului, in timp ce Impact va investi in realizarea locuintelor si a infrastructurii necesare. Primele lucrari de infrastructura a proiectului, care cuprinde constructia a 3.200 de case si 2.500 de apartamente, erau programate sa inceapa in acest an.
Transilvania Constructii si-a bugetat pentru 2008 un profit brut de 5,7 mil. lei, cu 40% mai scazut decat cel obtinut in 2007, pe fondul unor afaceri mai mici cu 26,5%, de aproape 50 mil. lei (13,8 mil. euro). Conducerea companiei spune ca indicatorii in scadere previzionati pentru acest an sunt influentati de faptul ca metodele contabile nu permit inregistrarea unei parti din proiectele derulate in 2008, pentru care banii vor fi incasati abia anul viitor, profitul estimat in cazul acestor proiecte fiind de 8 mil. lei (2,2 mil. euro).
In primul trimestru din 2008, afacerile Transilvania Constructii au urcat cu 5%, la 13,5 mil. lei (3,9 mil. euro), iar profitul s-a diminuat de peste doua ori, ajungand la 1,6 mil. lei (circa 450.000 de euro).
Firma de constructii si-a programat in acest an investitii de 21,6 mil. lei (7,3 mil. euro), din care cea mai mare sunt destinate constructiilor de blocuri in centrul orasului si unui showroom in incinta parcului logistic, valoarea proiectelor imobiliare fiind estimata la 14 mil. euro.
Compania administreaza un parc logistic industrial amplasat pe o suprafata de 8 hectare si pe care il dezvolta in continuare.
Actiunile Transilvania Constructii (COTR) au debutat vineri la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, dupa transferul acestora de pe piata RASDAQ, in prima zi de tranzactionare acestea sarind cu 15%, maximul permis pe parcursul unei sedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO