Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Constructii aloca inca 4 mil. euro pentru investitii

18.09.2007, 18:04 20

Compania Transilvania Constructii din Cluj (COTR) intentioneaza sa construiasca un imobil cu apartamente de lux in Cluj-Napoca si a propus actionarilor suplimentarea bugetului pentru investitii pentru anul in curs.
"Dorim sa majoram planul de investitii pe anul 2007 cu aproximativ 4 mil. euro, reprezentand achizitii de utilaje specifice sectorului constuctiilor. Aceste utilaje vor fi noi, de ultima generatie, si vor determina cresterea productivitatii muncii si imbunatatirea calitatii pentru serviciile si produsele oferite de noi", a declarat pentru ZF Felicia Felecan, directorul economic al companiei.
Sursele de finantare pentru proiecte vor veni din credite bancare contactate de societate.
Compania a achizitionat recent un teren de 1.000 de metri patrati pe Calea Dorobanti din Cluj pe care intentioneaza sa contruiasca un imobil cu apartamente de lux.
"Am achizitionat un teren pe Calea Dorobantilor unde von construi un imobil cu apartamente de lux. Proiectul va fi finantat prin aportul direct al viitorilor beneficiari ai acestor locuinte", a precizat directorul economic al Transilvania Constructii.
Transilvania Constructii a obtinut in primul semestru un profit brut de 8 mil. lei (2,6 mil. euro), de aproape 12 ori mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut. Afacerile companiei au crescut cu 274% fata de primul semestru din 2006, ajungand la 32,8 mil. lei (10,6 mil. euro).
Actiunile companiei au inregistrat ieri o scadere de 2,8% fata de sedinta precedenta, ultima tranzactie avand loc la pretul de 371 lei/titlu. Capitalizarea companiei depaseste la acest nivel valoarea de 55 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO