Burse - Fonduri mutuale

Transferurile de pe RASDAQ nu au mişcat piaţa AeRO. Acţiunile străine fac jumătate din rulaj

Transferurile de pe RASDAQ nu au mişcat piaţa AeRO....

Autor: Radu Bostan

08.12.2015, 00:06 224
„Injecţia“ de capitalizare adusă de firmele transferate de pe RASDAQ anul acesta nu a îmbunătăţit lichiditatea AeRO, piaţa alternativă a bursei de la Bucureşti, al cărei rulaj s-a bazat în noiembrie mai mult pe o mână de acţiuni internaţionale decât pe cele câteva sute de titluri locale.
 
Investitorii români au preferat să vândă şi să cumpere prin bursa locală mai mult acţiuni europene şi ame­ri­cane, precum Deutsche Bank (DBK) sau Facebook (FB), decât să tran­zacţioneze companii româneşti, care au majoritatea numerică dar nu se pot compara ca transparenţă, lichi­di­tate şi atractivitate cu emitenţii străini.
 
Acţiunile internaţionale au ajuns pe bursa de la Bucureşti prin inter­mediul casei de brokeraj Tradeville, care le-a cumpărat titlurile de pe pieţele de origine şi le-a vândut pe bursa locală, activând şi ca market maker pentru a garanta că investitorii au contraparte la cumpărare şi la vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO