Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica scade cu 10% tariful pentru transportul energiei electrice de la 1 iulie

Transelectrica scade cu 10% tariful pentru transportul...

Autor: Liviu Popescu

125

Transportatorul de energie electrică Transelectrica (TEL) a publicat ieri pe bursă că va reduce de la 1 iulie tariful de transport al energiei elec­trice cu aproape 10%, cel pentru ser­vicii funcţionale cu 14,5%, iar cel pen­tru servicii de sistem tehnologice cu 19%.

Compania explică scăderea tarifului pentru transportul energiei electrice din prisma corecţiilor ex-post negative. „Co­rec­ţiile negative aplicate pentru com­pen­sarea diferenţelor între valorile prognozate utilizate în calculul tarifului în anii tarifari precedenţi şi valorile efective înregistrate (corecţii finale pentru anul 1 iulie 2015 - 30 iunie 2016, corecţii preliminare pentru anul 1 iulie 2016 - 30 iunie 2017). Contribuţia corecţiilor ex-post la scăderea tarifului nou aprobat faţă de tariful aflat în vigoare este de -5,6%“, se arată în documentul publicat ieri pe bursă de compania cu 2,1 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO