Burse - Fonduri mutuale

TradeVille estimează că Nuclearelectrica ar putea plăti cel mai mare randament al dividendelor de la Bursă: 12%. Compania este urmată de Transport Trade Services şi Alumil Rom Industry

TradeVille estimează că Nuclearelectrica ar putea...

Autor: Eduard Ivanovici

16.01.2023, 07:22 7246

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, ar putea distribui anul acesta un dividend brut pe acţiune de 5,23 lei, ceea ce ar rezulta într-un randament de 11,9%, cel mai mare de la Bursa de valori Bucureşti, progno­zează societa­tea de brokeraj Tradeville.

Profitul estimat pentru 2022 ajunge la circa 2,6 miliarde de lei, cu 156% peste rezultatul net al anului precedent. În primele nouă luni de anul trecut, Nuclearelectrica a avut un profit de 1,9 miliarde de lei, de trei ori mai mare decât nivelul din perioada similară a lui 2021.

Acţiunile SNN au pierdut 9% anul trecut, când indicele BET s-a depreciat cu 11%.

Al doilea cel mai mare randament al dividendelor de anul acesta ar fi al transportatorului fluvial Transport Trade Services (TTS), respectiv 11,4%, bazat pe un dividend brut pe acţiune de 1,36 lei şi un profit net de 182 de milioane de lei, de la 66 de milioane de lei în 2021, reiese dintr-o analiză a intermediarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO