Burse - Fonduri mutuale

Topul randamentelor obţinute de fondurile de pensii obligatorii

Fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) au rapor­tat în acest an un randament mediu de 4,4%, la jumătate faţă de performanţa de anul trecut, în contextul în care scăderea do­bânzilor la titlurile de stat s-a temperat, iar bursa a avut o evoluţie modestă.

Pe primul loc în clasamentul randamentelor se situează fon­dul BCR cu un plus de 5,24% în perioada cuprinsă între 31 de­cembrie 2014 şi 20 noiembrie 2015. Fondul dispune de active de 1,5 mld. lei. Principalele investiţii ale fondului sunt ti­tlurile de stat, cu o pondere de 60% din active. Fondul a investit în acţiuni 306 mil. lei, reprezentând 20% din ac­ti­vele sale. 

Potrivit rapor­tului semestrial, principalele deţineri în acţiuni ale fondului sunt titlurile BRD, titlurile FPTransgazRomgaz şi Banca Transil­va­nia. Fondul mai avea plasa­mente şi pe bursele externe în ac­ţiu­nile băncii germane Deutsche Bank, ale grupului austriac Raif­feisen, în asigur­ătorul polonez PZU şi banca poloneză PKO. Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucu­reşti, s-a apreciat cu 2% în acest an.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.