Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai performante 10 acţiuni pe bursă la începutul anului

Topul celor mai performante 10 acţiuni pe bursă la...

Autor: Roxana Pricop

07.02.2015, 12:01 966

Principalul indice al bursei de la Bucureşti, BET, a închis luna ianuarie cu o scădere de 0,7%, evoluţie sub cea a pieţelor din regiune. Acţiunile companiilor lichide, precum cele ale BVB, BRD şi Banca Transilvania, au adus însă câştiguri de până la 13%, în timp ce acţiunile expuse la prăbuşirea cotaţiei petrolului, precum cele ale Petrom şi Fondul Proprietatea, au raportat scăderi de până la 11%. 
 

Principalele ştiri din plan local care au animat investitorii de la bursa de la Bucu­reşti în ianuarie au fost cele legate de majorarea la 20% a pragului de deţinere la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), reducerea condiţiilor de cvorum la SIF-uri precum şi situaţia din sistemul bancar afectat de aprecierea puternică a francului elveţian în raport cu leul care a pus presiune pe clienţii cu credite în moneda ţării cantoanelor.

Titlurile BVB s-au apreciat cu 13,3% în ianuarie, cea mai mare creştere din rândul acţiunilor lichide, pe fondul achiziţiilor făcute de fondurile de pensii ale ING şi SIF Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO