Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast vrea să atragă peste 9 mil. euro de la stat, pentru finanţarea unor proiecte în valoare totală de 20 mil. euro. “România are nevoie să îşi reducă dependenţa de importuri, iar companiile care vor să investească în domenii cheie merită încurajate şi sprijinite”

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast

Autor: Cristina Bellu

04.09.2020, 10:46 1097

Teraplast Bistriţa (simbol bursier – TRP), principalul jucător din piaţa materialelor de construcţii, vrea să atragă fonduri de peste 9 mil. euro de la stat, compania urmând să depună în acest sens mai multe proiecte în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, a căror investiţie totală a fost estimată la peste 20 mil. euro, din care 52% reprezintă contribuţie proprie.

Concret, proiectele pregătite de TeraPlast vizează extinderea capacităţii de producţie a liniilor de business instalaţii şi granule, în urma căreia va introduce pe piaţa din România o gamă nouă de granule pentru folii biodegradabile precum şi o extensie a portofoliului de ţevi şi fittinguri, segment de piaţă unde mai mult de 90% dintre produse reprezintă importuri, arată informaţiile transmise de oficialii companiei.

Totodată, producătorul de materiale de construcţii are în vedere extinderea capacităţii de producţie pentru fittinguri şi ţevi PVC multistrat pentru canalizări exterioare şi accesarea de noi pieţe.

„România are nevoie de instrumente prin care să îşi reducă dependenţa de importuri. Este păcat să continuăm să importăm produse pe care le putem fabrica în România. Companiile care îşi doresc să investească în domenii cheie merită încurajate şi sprijinite. Am demonstrat deja, cu investiţiile realizate anul trecut cu ajutor de stat, că putem să reducem importurile şi să contribuim la echilibrarea balanţei comerciale”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

În 2018, TeraPlast a primit acordurile de finanţare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiţii la Wetterbest, TeraPlast şi TeraGlass. Valoarea totală a investiţiilor a fost de peste 13 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie, din care grupul a primit circa 6,2 milioane de euro ajutor de stat.

În S1/2020, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 100,8 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de primul semestru din 2019. În aceeaşi perioadă, profitabilitatea TeraPlast a crescut cu 49%, EBITDA ajungând la 11 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO