Burse - Fonduri mutuale

​TeraPlast Recycling, subsidiară a producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, a finalizat procesul de absorbţie a societăţii Politub

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti că subsidiara TeraPlast Recycling a finalizat procesul de fuziune prin absorbţie a societăţii Politub.

“În urma fuziunii, societatea absorbită, Politub S.A., a fost dizolvată fără lichidare şi radiată, iar patrimoniului acesteia a fost transmis în universalitatea sa către societatea absorbantă TeraPlast Recycling S.A.. La data de 2 iulie 2020 a fost înregistrat la OCPI Bistriţa transferul drepului de proprietate asupra activelor imobiliare transferate prin fuziune către TeraPlast Recycling, finalizându-se astfel procesul de fuziune iniţiat cu un an în urmă”, se arată în raportul la Bursă.

TeraPlast Recycling este cel mai mare reciclator de PVC rigid din România şi în top 10 în Europa, după capacitatea de procesare. În aprilie 2019, linia de business reciclare PVC rigid a fost transferată din TeraPlast SA către TeraPlast Recycling. Valoarea transferului a fost de 4,8 milioane de euro şi a venit în contextul obiectivelor de dezvoltare a acestui business.

TeraPlast Bistriţa, societate din prima ligă bursieră cu 410,7 mil. lei capitalizare, este controlată în proporţie de 46,8% de omul de afaceri Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii are o participaţie de 11%, iar fondul de investiţii KJK Balkan Holding are 10% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile TRP se tranzacţionează în creştere cu 8,5%, pe fondul unui rulaj de 54,7 milioane de lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.