Burse - Fonduri mutuale

Teraplast convoacă acţionarii pe 25 iunie pentru a aproba dividendul special şi acţiunile gratuite

Teraplast convoacă acţionarii pe 25 iunie pentru a...

Autor: Cristina Bellu

10.05.2021, 10:41 1663

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), producător de materiale de construcţii controlat de omul de afaceri Dorel Goia, convoacă acţionarii în data de 25 iunie pentru a aproba propunerea de distribuire de dividende în valoare totală de 226 mil. lei şi majorarea capitalului social prin alocarea unei acţiuni gratuite la fiecare 4 acţiuni deţinute, anunţate prin propunerea Consiliului de Administraţie din 9 martie 2021.

Compania menţionează că distribuirea dividendului şi majorarea capitalului social se vor face din profitul obţinut în perioada ianuarie-martie 2021 (T1/2021).

“Distribuirea dividendului în valoare totală de 226 mil. lei şi majorarea capitalului social prin alocarea unei acţiuni gratuite la fiecare 4 acţiuni deţinute, anunţate prin propunerea Consiliului de Administraţie din 9 martie 2021, se vor efectua din profitul aferent perioadei ianuarie-martie 2021 (trimestrul 1), pentru că profitul din vânzarea diviziei Steel, de 274 mil. lei a fost realizat de S. TeraPlast SA în februarie 2021, când societatea a transferat cumpărătorului dreptul de proprietate asupra societăţilor Diviziei Steel”, precizează reprezentanţii TeraPlast într-un anunţ pe bursă.

Potrivit acestora, raportul cuprinzând situaţiile financiare pentru T1/2021 se află în curs de auditare şi va fi publicat în acord cu prevederile legale privind punerea la dispoziţie a documentelor supuse spre aprobare pe ordinea de zi, după publicarea, în 21 mai 2021, a Convocatorului pentru Adunarea Generală a Acţionarilor.

Teraplast a anunţat pe 9 martie 2021 că va propune acţionarilor distribuirea unor dividende speciale, în valoarea totală de 226,6 milioane lei, şi a unor acţiuni gratuite, din profitul pe care îl va realiza compania până la finalul lunii martie 2021.

Valoarea brută a dividentului special este de 0,13 lei/acţiune, iar la valoarea actuală a titlurilor reprezintă un randament de 24%.

În plus, conducerea companiei a propus majorarea capitalului social al TeraPlast cu suma de 43,57 milioane lei. Astfel, va fi distribuită o acţiune gratuită la fiecare 4 actiuni deţinute de acţionari.

Totodată, CA a propus pastrarea in TeraPlast a peste 147 milioane lei ce vor fi directionati pentru achizitia unor companii sau pentru  acordarea unui nou dividend, pe final de an.

TeraPlast a anunţat la finalul lunii februarie finalizarea tranzacţiei de vânzare a diviziei de produse din oţel către Kingspan Group. Preţul de 373 milioane de lei anunţat în februarie reprezintă preţul iniţial, iar preţul final în baza rezultatelor auditate este de 375,5 milioane de lei. 

Grupul TeraPlast a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un profit net consolidat de 200,6 mil. lei, faţă de 6,14 mil. lei în T1/2020, compus şi din 189,4 mil. lei reprezentând sume din vânzarea business-ului Steel. Profitul business-urilor care îşi vor continua activitatea în grup este de 11,7 mil. lei, de două ori mai mare faţă de rezultatul de 5,3 mil. lei de la 31 martie 2020, arată datele din raportul trimestrial publicat la Bursa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO