Burse - Fonduri mutuale

Surpriză: Liviu Stoleru, fost şef al Cemacon şi al ROCA Industry, a fost recrutat de Untold pentru a prelua poziţia de Chief Operating Officer

Surpriză: Liviu Stoleru, fost şef al Cemacon şi al...

Autor: Tibi Oprea

03.07.2023, 14:34 8434

Liviu Stoleru, fost CEO al producătorului de cărămizi Cemacon şi fost CEO al holdingului de materiale de construcţii ROCA Industry, ocupă din iunie 2023 funcţia de chief operating officer (COO) în cadrul Untold Universe, cel mai mare jucător de pe piaţa de entertainment din estul Europei, potrivit unei actualizări a CV-ului de pe LinkedIn. Contactat de ZF, Liviu Stoleru a spus că mandatul este nedeterminat şi a explicat motivul pentru care a început această colaborare. 

„Mulţi poate se întreabă ce legătură are expertiza anterioară cu proiectul UNTOLD Universe. Ideea este că indiferent de industria în care se desfăşoară un business, procesele au un mod standard de a se desfăşura – gândire strategică, dezvoltare organizaţională, sisteme de proceduri, tot ce înseamnă derularea proceselor într-o companie. Atunci, dacă te pricepi, o poţi aplica indiferent că este industrie pharma sau agri sau construcţii. Acesta este motivul pentru care am ajuns să fim în acelaşi proiect”, spune Stoleru. 

Cu peste 15 ani de experienţă în vânzări, logistică, distribuţie, marketing, reorganizare şi restructurare, strategii de insolvenţă, Liviu Stoleru a ocupat de-a lungul timpului diferite poziţii de management de top.

Acesta a fost CEO al Cemacon din 2010 până în 2021. Ulterior, din ianuarie 2022 a preluat funcţia de CEO al ROCA Industry, companie nou listată la Bursa de la Bucureşti, renunţând la funcţie după şase luni. Care este mandatul lui la Untold Universe? 

„Am ocupat poziţia în primul rând datorită nevoii companiei de a structura mai bine, mai eficient, mai profesionist procesele şi operaţiunile care stau la baza tuturor proiectelor pe care le derulează. Oamenii sunt absolut fabuloşi în ceea ce fa. După cum aţi văzut, s-a anunţat UNTOLD Dubai, deci procesul de scalare va continua, iar ca să fii în acest proces într-un mod sustenabil trebuie să ai procese şi operaţiuni care să se deruleze după nişte standarde profesioniste. Trebuie să fie totul tratat şi ca o afacere care să fie profitabilă şi sustenabilă. Totul se ţine nu doar din controlul costurilor, ci şi din abordarea consistentă a strategiei de business cu înţelegerea mediului şi a pieţei, cu înţelegerea riscurilor şi oportunităţilor. Tot ce avem de făcut este să creăm o structură care să funcţioneze”, spune Liviu Stoleru pentru ZF. 

Untold Universe este controlată aproape integral de Novus Capital SRL, companie al cărui unic acţionar este Ioan Bogdan Buta, potrivit datelor Termene.ro. Pe lângă festivalul UNTOLD, grupul mai organizează festivalul de pe plajă Neversea, festivalul de iarnă Massif, târgul de Crăciun West Side Christmas Market şi plaja NEVERSEA Beach. Untold Universe deţine şi alte companii care furnizează servicii în sfera enetertainmentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO