Burse - Fonduri mutuale

Suprasubscriere de 14 ori pentru listarea Transport Trade Services la bursa la Bucureşti. Realocare dinspre tranşa instituţională spre retail

Suprasubscriere de 14 ori pentru listarea Transport Trade...

Autor: Liviu Popescu

04.06.2021, 19:10 1045

Chiar dacă le-au fost alocate doar 15% din acţiunile scoase la vânzare prin oferta Transport Trade Services (TTS), micii investitori au primit 20% în contextul în care vineri seară compania împreună cu brokerii a anunţat că a realocat din tranşa instituţionalilor spre tranşa de retail, rezultând o reducere a ratei de suprasubscriere de la 27 la 14 ori.

Preţul la care a fost închisă oferta este de 19,2 lei pe acţiune, aproape de minimul intervalului de subscriere, adică o ofertă de 288 mil. lei şi o capitalizare anticipată de 576 mil. lei pentru Transport Trade Services.

„Oferta Publică reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare a TTS Grup care îşi va putea valorifica mai bine potenţialul de creştere. Deschiderea către piaţă înseamnă o dinamică diferită în elaborarea planurilor, transparenţă şi dialog, benefice pentru evoluţia companiei. Vedem interesul investitorilor ca pe o încurajare a eforturilor echipei TTS. Aşteptăm listarea pe Bursa de Valori Bucureşti şi paşii următori cu încredere”, spune domnul Petru Ştefănuţ, Directorul General al TTS Grup.

Astfel Transport Trade Services încheie cu succes o ofertă în care toţi cei 14 acţionari ai companiei au vândut din deţineri, cu un nivel de entuziasm ridicat pe tranşa de retail, şi o tranşa garantată consumată în câteva secunde, şi cu o abordare mai prudentă pe tranşa instituţionali, care a fost totuşi acoperită integral.

„Investiţiile făcute constant în modernizare, in ultimii 20 de ani, ne-au ajutat să avem în acest moment un indicator privind emisiile GNG sub jumătate din media europeană, pentru transportul fluvial. Ne vom valorifica experienţa şi atuu-rile pentru a beneficia de acest momentum privind transportul pe ape interioare cu obiectivul de a extinde operaţiunile şi de a obţine sinergii cu actuala structură integrată a grupului” – conchide Ion Stanciu, acţionar, membru al C.A. şi Director General Adjunct al TTS.

Din 24 mai şi până pe 4 iunie 2021, cu excepţia zilei de 1 iunie când bursa nu a tranzacţionat, micii investitori au alocat 465 milioane de lei, echivalentul a circa 52 milioane de lei pe zi (10,5 mil. euro) pentru cea mai mare ofertă de listare din ultimii ani şi care va aduce un nou sector la bursa românească: cel al transporturilor fluviale. Micii investitori au subscris la preţul maxim din ofertă, de 21 lei pe acţiune, în final oferta fiind încheiată la 19,2 lei pe unitate, ceea ce înseamnă că aceştia vor primi diferenţa înapoi în conturi.

 
 
 

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO