Burse - Fonduri mutuale

Summitul Administratorilor de Fonduri, 2021. Florin Dănescu, Preşedinte Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor: Industria bancară este astăzi unul dintre cei mai mari promotori ai fondurilor de investiţii. Rămâne importantă distribuţia acestor produse

Florin Dănescu, Preşedinte Executiv al Asociaţia Române a Băncilor (ARB), afirmă că băncile sunt cei mai mari promotori ai industriei fondurilor mutuale şi că trebuie să vorbim în continuare de educaţie financiară.

„Este clar că astăzi industria bancară este unul dintre cei mai mari promotori ai fondurilor de investiţii. Rămâne importantă distribuţia acestor produse, dar trebuie să vorbim în continuare de educaţie financiară, şcoala trebuie să facă mai mult.”, spune Florin Dănescu.

Florin Dănescu a fost prezent marţi în cadrul primei zile a Summitului Administratorilor de Fonduri, ediţia a treia, 2021.

Preşedintele Executiv al ARB spune însă că nu suntem pe ultimul loc în Europa la nivelul ponderii în PIB a banilor din fonduri mutuale, dar la nivelul intermedierii bancare suntem pe ultimul loc.

„Nu am cum să privesc lucrurile concurenţial, în sensul negativ. În România, creşterea structurii investiţionale este absolut vitală. Dacă ne uităm pe cifre, ne dăm seama că stăm de câţiva ani în nevoia de a trece într-o etapă superioară. Nu ştim câţi clienţi au puterea şi resursele de a investi în toate instrumentele. Istoric, o investiţie nu se face pe termen scurt, trebuie să îţi administrezi resursele pentru întreaga viaţă. Încercăm astăzi să adăugăm educaţia financiară încă din clasa a patra. Suntem foarte fericiţi că nu suntem pe ultimul loc la nivelul ponderii din PIB a banilor din fonduri, însă la nivelul intermedierii bancare suntem pe ultimul loc din Europa. Avem nevoie de competenţă, încredere şi cunoaştere. Industriile financiare din România nu au dus niciodată lipsă de competenţă. Astfel, susţinem cu resursele pe care el avem dezvoltarea acestei pieţe”, adaugă Florin Dănescu.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.