Burse - Fonduri mutuale

Sumar rezultate bursiere 2022: Sphera, Transelectrica, Aquila, Compa, Conpet şi Biofarm

Sumar rezultate bursiere 2022: Sphera, Transelectrica,...

Autor: Eduard Ivanovici

28.02.2023, 00:07 1614

Sphera Franchise Group (SFG), Transelectrica (TEL) şi Conpet Ploieşti (COTE) au ieşit luni la tablă cu rezultatele pe 2022, reacţiile investitorilor fiind mixte întrucât vânzările record ale Sphera – operatorul în sistemul de franciză al restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România – abia au mişcat acţiunea, însă rezultatul net de 530 milioane de lei al Transelectrica a adus un plus de 3,8% cotaţiei.

„Cred că faptul că este cel mai bun trimestru din istoria lor din punctul de vedere al vânzărilor şi EBITDA spune destule. Deocamdată nu s-a văzut nicio reacţie în piaţă în urma publicării rezultatelor financiare, dar trebuie să ţinem cont că preţul acţiunii a înregistrat o revenire cu 8% faţă de finalul anului trecut“, spune Antonio Oroian, broker la Goldring, despre rezultatele Sphera.

Aquila (AQ) şi Compa Sibiu (AQ) au avut profituri de 85 de milioane de lei, respectiv 1,3 milioane de lei, iar Biofarm a raportat un rezultat net de 71 de milioane de lei. De asemenea, după închiderea şedinţei din 27 februarie, Conpet a publicat un profit de 64,7 milioane de lei şi afaceri de 472,2 milioane, iar Transport Trade Services (TTS), care anunţase înainte de sesiunea de ieri distribuirea unor dividende de 33 de milioane de lei, a raportat un profit în creştere cu 168%, la 178 de milioane de lei.

Totodată, Comelf Bistrita (CMF) a înregistrat un rezultat net de 3,1 milioane de lei, minus 3%, iar Antibiotice Iaşi (ATB) a ajuns la un profit de 38,5 milioane de lei, în urcare cu 29%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO