Burse - Fonduri mutuale

Strategia ASF pentru următorii 3 ani: Promovarea finanţării prin piaţa de capital pentru companiile de stat, acordarea de stimulente fiscale pentru IMM-urile care vin la bursă

Strategia ASF pentru următorii 3 ani: Promovarea...

Autor: Liviu Popescu

20.01.2021, 11:22 150

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat strategia pentru următorii trei ani, pe partea de bursă ieşind în evidenţă promovarea finanţării prin piaţa de capital pentru companiile de stat, dar şi creşterea activităţii bursă pentru investitorii străini şi companii inclusiv prin acordarea de stimulente fiscale IMM-urior care se listează.

“Adoptarea unei strategii pentru promovarea finanţării companiilor de stat prin intermediul pieţei de capital. Strategia va include o analiză a companiilor de stat care ar îndeplini cerinţele pentru listarea pe piaţa reglementată, a beneficiilor şi dezavantajelor pentru fiecare companie analizată şi a unei liste de priorităţi şi a unui calendar privind listarea acestor companii”, se arată în strategia ASF pentru următorii trei ani.

De asemenea, ASF îşi propune creşterea atractivităţii pieţei de capital din România pentru investitori străini şi emitenţi şi finanţarea economiei prin continuarea emiterii titlurilor de stat dedicate clienţilor de retail şi tranzacţionarea acestora pe piaţa secundară administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

“Acoperirea necesarului de finanţare a companiilor cu capital de stat prin intermediul pieţei de capital, respectiv prin majorarea capitalului /vânzarea unor pachete de acţiuni sau emiterea de obligaţiuni corporative şi tranzacţionarea acestora la Bursa de Valori Bucureşti”.

“Vânzarea pachetelor minoritare de participaţii ale statului prin intermediul Bursei de Valori”, este un alt obiectiv al ASF, se arată în strategia publicată recent.

“Acordarea de stimulente fiscale Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) care sunt admise la tranzacţionare piaţa reglementată sau în cadrul unui sistem multilateral de tranzacţionare în scopul stimulării dezvoltării unei ”pieţe de creştere a IMM-urilor” astfel cum este reglementat prin Legea nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, cu modificările şi completările ulterioare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO