Burse - Fonduri mutuale

Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei: Sperăm ca frecvenţa emisiunilor Fidelis să crească. Titlurile de stat au devenit un produs aşteptat de toată lumea. Până acum Ministerul Finanţelor a atras de la populaţie 26,2 miliarde de lei din vara lui 2020 încoace

Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei: Este mai important să aibă o frecvenţă mai mare astfel oamenii să poată subscrie mai des în decursul unui an.

Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei: Este mai important să aibă o frecvenţă mai mare astfel oamenii să poată subscrie mai des în decursul unui an.

Autor: Eduard Ivanovici

11.03.2024, 07:00 4284

În cadrul evenimentului de listare la Bursa de Valori Bucureşti a celei mai recente emisiuni de titluri de stat Fidelis, Ştefan Nanu, şeful Trezoreriei statului, a declarat că, pe viitor, programul îşi poate creşte frecvenţa, în contextul în care Ministerul Finanţelor a atras până acum de la populaţie 26,2 miliarde de lei prin toate cele 15 oferte derulate înce­pând cu vara lui 2020.

„Ediţia a cincispre­zecea este una specială pentru că spargem pentru prima oară clişeul trimestrialităţii. Ne bucurăm că băncile au venit cu această iniţiativă şi au dorit să crească frecvenţa emisiunilor şi noi bineînţeles că am acceptat. Ni se pare o iniţiativă foarte bună şi sperăm ca frecvenţa chiar să crească pe viitor“, spune Ştefan Nanu. Cea mai recentă emisiune Fidelis, prima din 2024, a atras 843,9 mil. lei, respectiv 190,5 mil. euro însumând 1,8 mld. lei, adică 360,3 mil. euro. Donatorii de sânge au cumpărat obligaţiuni de 135 de milioane de lei, la o dobândă de 7% pe an. în rest, dobânzile sunt cuprinse între 4% pentru titlurile deno­minate în euro şi 6,75% pentru titlurile în mo­neda naţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO