Burse - Fonduri mutuale

Statul vrea să vândă baza fostului Birou de Turism pentru Tineret din Capitală, pentru care ar putea să ia 13 mil. lei

Statul vrea să vândă baza fostului Birou de Turism...

Autor: Liviu Popescu

12.08.2016, 00:00 319

Acţionarii BTT (simbol bursier BIBU), fostul Birou de Turism pentru Tineret, statul cu 88% şi SIF Transilvania cu 10,6%, vrea să vândă un teren de 29.500 de metri pătraţi situat pe şoseaua Bucureştii Noi, sector 1 din Capitală.

Preţurile în acea zonă a Capitalei pot ajunge la 100 de metri pătraţi şi ar putea să crească în perioada următoare având în vedere faptul că în acea zonă se construieşte staţia de metrou Străuleşti. Astfel, preţul încasat de acţionari, Ministerul Tineretului şi Sportului şi SIF Transilvania (10,6%) ar putea ajunge la aproape 3 milioane de euro (13 mil. lei).

De asemenea, acţionarii va trebui să decidă pe 30 august dacă sunt de acord să închirieze un restaurant din patrimoniul BIBU pe o perioadă de cinci ani. Biroul de Turism pentru Tineret are 13,5 mil. lei capitalizare şi este listat pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO.

În 1968 a fost înfiinţat Biroul de Turism pentru Tineret, care şi-a schimbat denumirea în BTT în 2001. Compania este specializată în programe turistice pentru tineret. La cea mai recentă şedinţă cu acţiuni BIBU, din 5 august, un titlu afişa un preţ de 2,49 lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO