Burse - Fonduri mutuale

Sondaj XTB: Există riscul ca bursele internaţionale să scadă cu peste 10% în 2021, până la peste 20% anul viitor, pe fondul unei încetiniri a creşterii economice

Sondaj XTB:  Există riscul ca bursele internaţionale...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2021, 15:26 1215

Analiştii financiari sunt de părere că piaţa bursieră internaţională ar putea trece printr-o corecţie în următoarele luni, bursele riscând să scadă cu peste 10% spre finele anului şi cu până la 20% în 2022, din cauza creşterii inflaţiei, a scumpirii energiei şi a problemelor din lanţul de aprovizionare, arată un sondaj realizat de casa de brokeraj XTB România în rândul a 11 analişti, investitori şi cunoscători ai pieţelor de capital.

În acest context, specialiştii îndeamnă la prudenţă şi la investiţii diversificate, în baza unor strategii bine gândite, inclusiv imobiliare, companii ce produc materiale, energie, bănci, bunuri de consum.

 „Optimismul investitorilor e aparent de nezdruncinat: dacă nici recrudescenţa cazurilor în Europa, criza logistică, inflaţia sau unele surprize la nivelul raportărilor de profit nu au oprit trendul ascendent al burselor, ce ar putea-o face? Întrebările care fac paralele istorice au o relevanţă limitată: trecem printr-o perioadă diferită, fără echivalent perfect în trecut. Cu toate acestea, tensiunile generate de direcţia unică, anumiţi indicatori de participare şi sentiment şi chiar şi posibilitatea vânzărilor de acţiuni Tesla (potrivit sondajului de pe Twitter) sugerează un risc peste medie al unor corecţii de peste 10% înainte de finele anului”, este de părere Claudiu Cazacu, consulting strategist în cadrul XTB România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO