Burse - Fonduri mutuale

Societe Generale negociaza intrarea la Adeplast

04.07.2007, 18:51 67

Fondul de investitii Societe Generale Asset Management (SGAM), o divizie a grupului bancar francez Groupe Societe Generale (SocGen), negociaza preluarea unui pachet minoritar, de circa 20-30%, din compania Multistar Prod, producatorul materialelor de constructii Adeplast, tranzactie estimata la circa 8-10 milioane de euro, potrivit unor surse din piata.
Multistar Prod a avut afaceri de 26 mil. euro anul trecut la o marja neta de 18%, iar pentru anul acesta estimeaza afaceri de circa 41 mil. euro.
Compania este specializata in fabricarea mortarelor si adezivilor pentru placaje ceramice, un sector cu rate de crestere de circa 30-40% pe an, foarte atractiv pentru fondurile de investitii care tatoneaza piata constructiilor.
"Suntem in discutii cu un fond de investitii pentru vanzarea unui pachet minoritar, insa pana in prezent nu am semnat nimic", a declarat pentru ZF Marcel Barbut, actionarul unic si directorul general al Multistar Prod. Barbut intentioneaza sa atraga un fond de investitii pentru a realiza o infuzie de capital care sa permita finantarea investitiilor pe care le va derula compania in urmatorii ani.
SGAM are active sub management de 371 de miliarde de euro si a strans anul trecut peste 100 mil. euro pentru un fond de investitii, denumit SGAM AI, destinat Europei Centrale si de Est, precum si tarilor baltice.
Fondul succeda fondul SG Romania, care si-a incheiat durata de viata. SG Romania a investit in companii cum ar fi Luxten, Dorna sau Arctic, afaceri din care a iesit ulterior. Grupul Societe Generale este actionarul majoritar al BRD, a doua banca romaneasca dupa valoarea activelor. "Nu am niciun comentariu. Noi nu comentam decat in momentul cand incheiem un deal", a spus Leonard Gherghina, advisorul SGAM Eastern Europe Fund.
Multistar Prod, care detine o capacitate de productie la Oradea, are in derulare o investitie de circa 12 mil. euro intr-o fabrica la Ploiesti.
Investitia face parte din planul de extindere al companiei pentru urmatorii trei-patru ani. Multistar Prod intentioneaza sa construiasca a treia fabrica de capacitate medie in zona Moldovei, pentru a derula export si in Moldova de peste Prut, urmand ca fabrica de la Oradea sa livreze produse catre Ungaria si Austria.
In prezent, consumul din Romania de mortare pentru tencuieli este de aproximativ 13 kg/locuitor/an, potrivit reprezentantilor Multistar Prod. Principalii concurenti ai companiei sunt diviziile locale ale companiilor Henkel (Germania) si Baumit (Austria).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO