Burse - Fonduri mutuale

SIF4 şi SIF5 îşi decid soarta dividendelor fără concertări

SIF4 şi SIF5 îşi decid soarta dividendelor fără...

Autor: Roxana Pricop

28.04.2015, 00:00 236

Conducerile SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Oltenia (SIF5) au anunţat ieri pe bursă că nu au identificat elemente, date sau informaţii care să conducă la concluzia că persoane singure sau împreună cu alte persoane cu care acţionează în mod concertat depăşesc limita de 5% din capitalul social al SIF-urilor. Deţinerile de acţiuni la SIF-uri sunt limitate la 5% din capital.

Anunţurile făcute de cele două SIF-uri au loc în condiţiile în care pe 28/29 aprilie la SIF Oltenia şi pe 29/30 aprilie la SIF Muntenia au loc Adunările Generale ale Acţionarilor de bilanţ şi de aprobare a dividendelor pentru anul în curs. Conducerea SIF Oltenia a propus ca dividend o sumă brută de 0,12 lei/acţiune. Cuantumul total al dividendelor este 69,6 mil. lei.

Suma propusă spre recompensare acţionarilor reprezintă 73% din profitul de 94,8 mil. lei pe 2014, aceasta fiind cea mai ridicată rată de distribuţie din rândul SIF-urilor. Anul trecut, rata de distribuţie la SIF5 a fost de 70% din profit. Administratorii SIF Muntenia propun acţionarilor distribuirea sumei de 57,7 mil. lei sub formă de dividende, reprezentând 37,3% din profitul raportat pentru anul trecut. Acţionarii ar urma să primească un dividend brut de 0,0715 lei pe titlu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO